Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
42 Km (± 2:48
) | Overijssel | Het weer op de route
0
°C0bft
Deze route start in Ommen en neemt je mee langs twee mooie rivieren door het Overijsselse landschap.
De Overijsselse Vecht
De Overijsselse Vecht is het Nederlandse deel van een rivier die in Duitsland – bij Darfeld in Münsterland – ontspringt als de Vechte. Als regenwaterrivier fluctueert de waterafvoer enorm. Vroeger was de Vecht zeer belangrijk voor het transport van Bentheimer zandsteen. De soms lage waterstanden maakten de tocht echter lang. Bij lage waterstanden werd dan ook een dam opgeworpen. Zodra er achter die dam genoeg water stond, stak men de dam door en kon er verder gevaren worden.
Er zijn zeven stuwen aangelegd langs de Vecht. Dit komt omdat de Vecht zeer bochtig was. Om de rivier beter bevaarbaar te maken, werden bochten afgesneden waardoor de lengte van de rivier afnam van 85 naar 60 kilometer. Dit leidde echter tot lage waterstanden, waardoor de stuwen nodig waren.
Beneden-Regge
De Regge begint bij Landgoed Westerflier en mondt ter hoogte van Ommen uit in de Overijsselse Vecht. Het laatste stuk wordt de Beneden-Regge genoemd. De Regge was oorspronkelijk een zeer bochtige rivier, waardoor er veel overstromingen plaatsvonden. Kanalisering van de rivier heeft dit probleem verholpen, maar tegenwoordig probeert men de rivier weer in ere te herstellen.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.